Postup přípravy
Těsto: Smícháme všechny ingredience kromě kokosového mléka. To přidáváme dle potřeby. Výsledná konzistence těsta by měla být taková, aby šlo těsto dobře vyvalovat. Těsto si rozdělíme na 2 části a obě dáme na chvíli do mrazáku.
Náplň: Do vyšší misky, ve které budeme mixovat, si rozdrobíme tofu, příidáme oba cukry, šťávu a kůru z citrónu. Na rozmixování jsem použila kokosové mléko...trošku víc, než jsem chtěla, tudíž jsem na zahuštění použila kokosovou drť vzniklou při výrobě domácího kokosového mléka.
Z první části těsta si vyválíme placku, kterou přendáme na vymazaný a vysypaný plech, příp. pečící papír. Pro ulehčení nevyvaluji jednu velkou, ale klidně 2 - 3 menší placky, které na plechu "spojím" přimáčknutím (bezlepkové těsto mívá tendenci se více drobit, a toto je i bez vajíček) k sobě.
Na těsto stěrkou rozvrstvíme tofu náplň, kterou posypeme nahrubo nastrouhanou druhou částí těsta, a pečeme při 200 °C asi 20 - 30 minut. Hlídáme barvu.
Dobrou chuť!
Tip: Komu vadí pohanka, může dát jakoukoliv jinou mouku. Doporučuji použít možná i více náplně ;-). Množství surovin je na malý plech, cca poloviční, než klasický.
Tip 2. dne: Příště vyzkouším do těsta přidat pro vláčnost např. osvědčené strouhané jablko, neboť druhý den bylo těch pár kousků, co zbylo, sušší.
Inspirovala jsem se klasickým receptem kolujícím na netu - "Strouhaný tvaroháček" a převedla do bezlepkové, bezmléčné a bezvaječné formy.