Postup přípravy
V míse promícháme mouky, sůl, semínka, psyllium a nakonec sušené droždí. Pivo v kastrůlku promícháme s jogurtem, vodou a agávovým sirupem. Pomalu ohřejeme na 30 - 35 stupňů. Stejného efektu (aby tekutina nebyla studená) docílíme, když promícháme horkou vodu s pivem a pak vmícháme sirup a a jogurt.
Směs tekutiny vmícháme rukou do moučné směsi a vytvoříme rukou vláčné těsto. Mísu s těstem přikryjeme a necháme v teple min. hodinu kynout.
Troubu předehřejeme na 240 °C. Dno a boky mísy vymažeme pořádně olejem. Chleba opatrně přemístíme do vymazané mísy a uhladíme rukou namočenou ve vodě nebo v oleji. Chleba příčně několikrát nahoře nařízneme, posypeme semínky a přiklopíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě v míse s poklopem cca 45 minut. Chleba vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce. V utěrce zabalený a v papírové tašce vydrží až tři dny.
Autorka: Rada Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862