Postup přípravy
Změklý Alsan vyšleháme s cukrem, balzamikem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidáme kakao. Postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Pak přidáme přesnídávku a třešňovou šťávu.
Těsto přendáme na plech (cca 35 x 25 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme při 175 stupních cca 20 min.Necháme zcela vychladnout a pak jen nařežeme podle čtvercové formy.
Čtvercovou formu vyložíme pečícim papírem a opatrně (korpus je křehký) přendáme jeden plát. Ten pomažeme bílým krémem (vyšlehaná tuhá část kokosového mléka s cukrem) a poklademe pár třešní.
Opatrně přiklopíme druhým nařezaným plátem a na tento plát vylijeme houstnoucí třešňový agar - práškový agar smícháme se šťávou, 2 minuty povaříme a necháme za občasného míchání zchladnout. Jakmile začne želírovat a houstnout, můžeme ho nalít na korpus. Vložíme do lednice.
Mezitím uděláme kakaový krém - tuhou část z kokosového mléka smícháme s trochou cukru a kakaa a vyšleháme. Navrstvíme na třešňové želé a posypeme hoblinkami hořké čokolády.