Postup přípravy
Nejprve si připravíme ořechovou nádivku. Mléko přivedeme k varu, vsypeme ořechy a za stálého míchání asi 5 min prohřejeme. Vmícháme piškoty, cukr, sirup a rum. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Tofu nejprve umyjeme a vysušíme, abychom jej zbavili nepříjemného "zápachu". Rozmixujeme jej společně s olejem a vejci (kromě 1 bílku). Přidáme zbylé suroviny (mouku, prášek do pečiva, cukr a vodu) a uhněteme nelepivé těsto. Rozválíme ho na plát o tloušťce cca 3 mm a nakrájíme na větší trojúhelníky. Doprostřed každého trojúhelníku dáme část ořechové náplně a srolujeme od delší strany do rohlíku. Každý zahneme do tvaru podkovy a necháme 30 min kynout.
Rohlíčky potřeme zbylým bílkem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 min.