Postup přípravy
Quinou propláchneme, dáme vařit spolu s cukrem, skořicí a mlékem. Necháme ji mírně rozvařit na kaši (v průběhu vaření jsem přidávala vodu, neb se mi zdálo málo tekutiny, cca 200 ml). Po uvaření kaši smícháme se 3 žloutky, vanilkovým cukrem a rostlinným margarínem. Na závěr vmícháme sníh ze 3 bílků.
Zapékací mísu si vymažeme rostlinným margarínem nebo jiným tukem, kdo má rád, může i vysypat kokosem, a dáme první vrstvu quinoy. Na ni poklademe kompotované ovoce (já měla po ruce třešně, ale výborné by byly určitě i švestky, a opět dáme vrstvu merlíkovité kaše.
Takto připravený nákyp dáme zapéct na 30 – 40 minut do předem, zhruba na 180 - 200 °C vyhřáté trouby. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, příp. přelít šťávou z kompotu.