Postup přípravy
Nejprve jsem si připravila kvásek - do vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala cukr, lžičku mouky, rozmíchala a dala na topení.
Po zhruba 15 minutách jsem ke kvásku přidala žloutky, vanilkový cukr a mouku se špetkou soli. Stellu ještě ne. Tu jsem si dala pouze rozehřát. Připravené těsto jsem propracovala a dala kynout do trouby zapnuté na co nejmenší ohřev (lze samozřejmě i opět na topení).
V době kynutí jsem si připravila náplň. Dle klasického postupu jsem si uvařila pudink a jen do něj navíc přidala rozinky.
Za asi 30 - 40 minut jsem do vykynutého těsta teprve zapracovala Stellu, na radu zkušené bezlepkové pekařky Radky Vrzalové. Těsto jsem vyválela na plát o tloušťce asi 1 cm a pomazala náplní. Stočila ho do rolád, které jsem část nakrájela zhruba na 1,5 cm kolečka a položila na plech a část dala pést vcelku a nakrájela až po upečení - podle mého názoru to bylo chuťově určitě lepší, neboť náplňm zůstala krásně "mazlavá"...i když pak se samozřejmě nejedná o pudinkové šneky, nýbrž roládu ;-). Obojí sem pomazala rozšlehaným vajíčkem a pekla zhruba při 180 °C dozlatova.
Dobrou chuť ;-)