Postup přípravy
Pšenici propereme a necháme přes noc namočenou ve studené vodě (vody asi 2 cm nad hladinou pšenice). Vodu pak osolíme a pšenici uvaříme doměkka. Nejrychleji to jde v tlakovém hrnci, zhruba 45 minut. Případné lehké rozvaření vůbec nevadí. Necháme vychladnout. Vývar nevyléváme.
Po vychladnutí pšenici včetně vývaru rozmixujeme s olejem, cukry a skořicí. Pokud vývaru zbylo málo, přidáme převařenou vodu. Směs musí při mixování výrazně zesvětlat (zmléčnit), k čemuž je potřeba právě dostatek tekutiny. Výsledná konzistence by měla připomínat hustější mléčnou rýži.
Rozinky můžeme přidat až po rozmixování. Naplníme do misek a dáme vychladit do chladničky.
Možné obměny: lze přidat kakaový nebo karobový prášek.