Postup přípravy
Korpus:
Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a dále šleháme. Za stálého míchání přisypáváme pudinkové prášky a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do formy a dáme do předem vyhřáté trouby (160 stupňů). Pečeme pozvolna, aby těsto krásně vyběhlo a nezdrclo se. Necháme vychladnout. Teprve vychladlý korpus vyndáme z formy a necháme uležet do druhého dne.
Fondán:
Trošku víc pracný, ale stojí to za to ;-). Do větší mísy nasypeme asi půl kila moučkového cukru. Do kastrůlku dáme želatinu, zalijeme vodou a necháme 3 minuty bobtnat. Poté zahřejeme. Ale POZOR, nesmí se vařit! Přidáme kukuřičný sirup či med a aroma. Vzniklou horkou směs nalijeme do mísy s moučkovým cukrem. Vyklopíme na vál a s rukama pomazanýma Omegou zpracováváme. A zpracováváme, přisypáváme cukr a mažeme ruce Omegou... Čím déle se zpracovává, tak se tukem rozpouští ten cukr a jde to :-). Těžko předem říci, kolik "zapracujete" do hmoty cukru, zda 3/4 kg nebo kilo. Hladkou hmotu zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do lednice, asi tak na 6 hodin. Tento fondán se hodí jak na potahování dortů, tak i na vypichované ozdoby či na tvarované růžičky apod. Pokud chcete fondán barevný, stačí obarvit až po odpočinutí, při vyvalování. A ještě rada - pod potahovku či pod fondán nesmí přijít šlehačka ani krém. Max. vršek či strany dortu pomazat hodně slabou vrstvičkou ušlehaného másla s cukrem a vanilkou - jinak by to teklo.
Druhý den korpus seřízneme dle potřeby a rozřízneme (jednou či dvakrát).
Na krém si uvaříme pudink a necháme zchladnout. V míse ušleháme máslo, do kterého pak po lžičkách přidáváme vychladlý pudink. Promažeme korpus. Boky dortu tence potřeme krémem a potáhneme fondánem. Vrch nazdobíme krémem, ovocem, fondánovými ozdobami...dle vlastní fantazie :-).