Postup přípravy
Korpus:
Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po upečení je to dost hutné, možná bych zkusila příště dát víc tekutin.
Nechala jsem vychladnout, vyklepla z formy a do formy dala folii.
Poleva:
Nastrouhala jsem jablka, množství asi 3/4 pivního půllitru, dolila vodou a dala vařit, obarvila, osladila. Když to začalo vařit, tak nasypala agar v prášku. Ihned vypnula a jen nechala chvilku probublat. Horké jsem nalila do forem vyložených folií a na to položila upečený korpus.
Malému chutnalo :)
Hledala jsem něco úplně bez cukru, ale zase aby to bylo jedlé.. No nakonec jsem tedy prokombinovala několik receptů a cukr nahradila čekankovým sladidlem, které prý je z těch náhražek tak nějak složením nejméně hrozné. Nejraději bych nahradila i mouku, ale třeba na kokosovou máme alergii, tak jsem to nechtěla u dortu k narozeninám pokoušet. Byla jsem příjemně překvapená, že to opravdu jedl. No a zbytek jsem snědla já :D Dost hutné, ale dalo se to ;)