Postup přípravy
- Do osolené vařící vody (nebo zeleninového vývaru) sypeme krupici za stálého míchání
- Vaříme několik minut, dokud nezhoustne na kaši, pozor na spálení, kaše bublá vysoko a ven z hrnce, proto se musí neustále míchat!
- Odstavíme, vmícháme rajčata, cibulku a parmazán
- Formičku/formičky vhodného tvaru (dle vlastní volby a možností) vymažeme olivovým olejem a směs vlijeme
- Povrch uhladíme, posypeme slunečnicovými semínky, tyto dlaní lehce zatlačíme
- Necháme ztuhnout - v lednici pak vydrží (když to vydržíte vy) i několik dní pod potravinovou fólií, aby neokorala
- Po ztuhnutí můžeme vyklopit a nakrájet na kostky nebo plátky - záleží na tvaru formy a výšce vrstvy - podáváme jako přílohu
- Nebo kousky můžeme jednoduše opéct na olivovém oleji dokřupava