Postup přípravy
Náplň: maso nakrájíme na drobné, asi centimetrové, kostičky a promícháme ho s kořením, worcesterem a olejem. Rozpálíme pánev a maso necháme na prudkém ohni zatáhnout. Když zbělá a začne chytat barvu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kapii a chvíli opékáme za stálého míchání. Nakonec přidáme nasekanou papričku a česnek. Směs necháme vychladnout.
Těsto: Oloupané a zchladlé brambory nastrouháme na jemno do mísy, přidáme sůl, lžíci sádla, vejce, škrob a tolik hladké mouky, aby vzniklo soudržné, ne příliš tuhé, těsto. To ihned rozválíme na placku asi 3 mm silnou a pomocí tvořítka na taštičky vykrajujeme kolečka. Ty následně plníme vychladlou masovou směsí. Taštičky uzavřeme, pomažeme z obou stran rozehřátým sádlem a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 185 °C do té doby, než taštičky na povrchu zezlátnou. Podáváme horké. Jako přílohu volíme čerstvou nebo sterilovanou zeleninu.
Pozn.: Do náplně můžete použít i pórek, je asi na každém, co má rád. Nejlepší jsou starší brambory, které mají v sobě více škrobu. Pokud budete dělat z nových, bude to chtít přidat víc škrobu nebo mouky. Pokud vám těsto nepůjde vyválet, zkuste dělat knedlíčky, které pak na plechu víc připlácnete. Taštičky jsou z trouby pěkně křupavé a je to zas něco úplně jiného, než vařené plněné knedlíky.