Postup přípravy
Korpus: Formu 24 x 24 cm vymažeme Alsanem. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Chia semínka zalijeme vodou a necháme cca 10 - 15 minut pracovat.
V míse smícháme tekuté ingredience včetně polotuhého tuku a rozmícháme. Postupně přisypáváme sypké ingredience. Nakonec přimícháme celý obsah chia semínek (včetně vytvořeného gelu).
Nalijeme do formy a pečeme cca 20 - 30 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme na mřížce vychladnout.
Krém: Do kastrůlku nalijeme mléko, lžíci kokosového mléka a polohrubou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a cca 2 minuty povařime. Vznikne taková hustší krupičková kaše. Necháme ji za občasného míchání vychladnout.
Změklý Alsan vyšleháme s cukrem a do Alsanu zamícháme vychladlou rýžovou kaši. Celé vymícháme na hladký krém. Navrstvíme na korpus a vložíme do chladničky.
Čokoládová poleva: Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a přidáme kokosovy tuk.