Postup přípravy
Koláčovou nebo dortovou formu o průměru 22 cm si vyložíme po dně pečícím papírem. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky cca 3 mm silné a rozložíme po dně formy. Na jablka nasypeme třtinový cukr muscovado.
Třtinový cukr šleháme s tukem do zpěnění, pak přidáváme žloutky. Mezitím si promícháme obě mouky s práškem do pečiva a poté přimícháme k vyšlehané hmotě a opatrně vmícháme sníh z bílků.
Směs rozetřeme na jablka a pečeme ve vyhřáté troubě (cca 170 °C) až povrch začne zlátnout.Pro jistotu zkusíme špejlí.
Po vytažení ihned koláč překlopíme (otočíme jablky nahoru) na nějaký plech, dno dortové formy, zkrátkana něco, co lze vložit do trouby. Stáhneme, potřeme meruňkvým gelem nebo marmeládou, posypeme mandlemi a vložíme na cca 10 minut zpět do již vypnuté trouby.