Postup přípravy
Menší pekáček vymažeme kokosovým olejem a vysypeme hrubou moukou. V kastrůlu rozpustíme tuk a vmícháme do něj 4 lžíce Svatojánského chleba a colu. Směs odstavíme. Do mísy prosijeme oba druhy mouk s 250 g ovocného cukru a sypkou směs promícháme a přilijeme k ní směs "tukovou". Vše dobře promícháme. V jiné míse si vyšleháme ovesnou smetanu s vejci, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Připravenou smetanovou pěnu opatrně vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do pekáčku a na povrchu uhladíme. Pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
V kastrůlku si rozpustíme 25 g kokosového tuku a přisypeme k němu 200 g ovocného cukru, lžíci Svatojánského chleba a 2 lžíce coly. Mícháme, až se vše spojí. Polevu odstavíme. Vsypeme do ní nadrobno sekanou karobovou čokoládu a necháme ji rozpustit. Polevu rozetřeme na zchladlý korpus a posypeme kokosem. Po zatuhnutí nakrájíme na řezy a můžeme podávat třeba s obilnou kávou.