Postup přípravy
Ovesné vločky zalijeme ovesným mlékem, přidáme vajíčko a mixujeme. Poté přidáme na kousky nakrájený banán, vanilkový cukr, mletou skořici (dle chuti) a půl balíčku kypřícího prášku do perníku. Vše společně promícháme. Dle potřeby dohustíme moukou. Já použila celozrnnou špaldovou, kterou v poslední době velmi ráda používám.
Připravené těsto pomocí lžíce či naběračky dáme do formy na muffiny a pečeme při cca 180 °C asi 15 minut, resp. do zezlátnutí a samozřejmě vyzkoušíme propečenost i špejlí.
Toto množství surovin je na menší formu o 6 muffinech. Pakliže máte větší, upravte dávkování dle potřeby.
Tip: Pakliže použijete bezlepkové ovesné vločky, jsou muffiny zároveň i bezlepkové. A pakliže nahradíte vajíčko, tak i bezvaječné. ;-).
Tip 2: Muffiny nejsou vůbec špatné, jen pro větší vláčnost příště použiji příště napůl banán s jablkem, příp. cuketou. Se šťavnatějšími plody mi přijdou chutnější a určitě vydrží i déle vláčné ;-).
Dobrou chuť.