Postup přípravy
Korpus: Kokosový olej a med pomalu rozpustíme a do vlažného přidáme vejce. Rozmícháme a přidáme postupně ostatní suroviny. Zaděláme těsto a zapneme troubu na 180 st. Těsto jsem ani moc nenechávala odležet a hned zpracovávala. Dobře se roztahuje rukama a tak jsem neválela. Placku jsem pekla 5 minut. Je dobré si čas měřit, protože jde vše dost rychle ;-). Po upečení jsem pečící papír s plackou dala mimo plech na stůl chvíli vychladnout a pak překlopila plackou dolů opět na stůl a sloupla pečící papír, abych na něj udělala další placku. Placka na stole je za chvilku vychladlá a může se sešoupnout na prkénko. Přenášet se nedá, je křehká a trhá se. Průměr placky jsem měla 19 cm a těsto stačilo na 8 placek.
Krém: Amarant jsem namočila v kokosovém mléce, nejlépe to je na 12 hod. Pak po uvaření jsem ho ještě nechala 2 - 3 hod, dobobtnat, podle množství tekutiny. Získáme tak řidší až hustou kaši. Já získala řidší, a tak jsem do ní dala dobobtnat rozinky a chia semínka. Datle je dobré mít taky nabobtnané. To jsem rozmixovala a pak ještě přidala rozpuštěný a vychladlý kokosový olej - asi lžíci a kakaové máslo - asi 2 lžíce a vše dobře rozmíchejte. Množství rozinek a datlí je podle vlastního odhadu. Podle popisu je jasné, že krém je dobré mít připravený a teprve jít péct placky.
Autorka: Luďka Fialová