Postup přípravy
Těsto: Na vál si připravím navážené suroviny (mouku, sůl, Stellu, cukr moučku, med, vejce, skořici, jedlou sodu) a ručním hnětením vytvořím kouli těsta, kterou dám do celofánu a na cca 2 hodiny vložím do lednice odpočinout.
Poté na vále posypaném hladkou moukou vyválím tenkou placku a jakýmkoliv tvořítkem (kruh, obdélník, čtverec..) vykrajuji kolečka, která dávám na plech vyloženým pečícím papírem a při 180 °C v troubě peču do zlatova.
Krém: Z jednoho pytlíku Zlatého klasu uvařím dle návodu na obalu krém (já dala rýžové mléko, ale věřím, že to bude výborné i s mandlovým mlékem - to zkusím příště) a po vychladnutí rozmixuji do hladka a přidám rum.
Krém mažu mezi 4 kolečka a i na stranách a na povrchu a poté obalím v rozmixovaných oříšcích. Rozpuštěnou čokoládou ozdobím a dám do lednice (nejlépe na noc - já tolik času neměla a vyndala po 2 hodinách a i tak byly naprosto boží :-)) )
Všem přeji ať se povedou a ať chutnají, stejně jako nám :-)