Postup přípravy
Nejprve si uděláme z vlažné smetany, droždí a cukru kvásek. Pak v míse smícháme 100 g Jizerky a 50 g Schär mix C, skořici, sůl, kvásek a žloutek a uděláme lepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple bez průvanu kynout 30 minut.
Potom přidáme zbyvající mouku, změklý tuk, nastrouhanou kůru z pomeranče a citrónu, kandovanou kůru,natrhaný marcipán, rozinky a mandle. Těsto necháme znovu kynout cca 20 - 25 minut.
Pak lžící odkrajujeme kousky velké jako vlašský ořech. Vytvarujeme je a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 10 - 15 minut odpočívat. Pečeme v rozehřáté troubě cca 12 - 15 minut při 180 stupních horkovzduch.Nezapomeneme do trouby strčit hrníček s vodou.
Ihned po vytažení z trouby potřeme rozehřátým tukem. Po vychladnutí pocukrujeme.