Postup přípravy
Kuřecí stehna opláchneme a pořádně ubrouskem osušíme. Na několika místech nařízneme nožem až ke kosti. Zlehka osolíme. V hrníčku smícháme sójovou smetanu s rozdrceným česnekem a kořením, přidáme ještě i trochu soli, citrónovou šťávu a agávový sirup. Promícháme a zalijeme kuřecí stehna. Stehna několikrát v marinádě otočíme a necháme marinovat přes noc.
Pak na každé stehno položíme plátek alsanu a vložíme do trouby. Pečeme pomalu cca 2,5 h při 160 stupních. Na cca posledních 15 minut sundáne víko. Během pečení podléváme horkým vývarem dle potřeby. Cca 10 minut před koncem můžeme zahustit kokosovou moukou (rozmíchat 1 - 2 lžičky v troše sójové smetany).
Při servírování bohatě posypeme nasekaným čerstvým koriandrem.