Postup přípravy
Posmažíme si na tenké plátky maso s worcestrovkou, přidáme papriku a žampiony a zprudka orestujeme, přidáme na kousky pokrájené mango, zázvor, česnek a semínka. Nakonec přidáme mrkev a cuketu naškrabané škrabkou na zeleninu (necháme v pánvi cca minutku, aby byly křupavé) zakápneme citronem, zasypeme bylinkama a podle chuti ještě mužem přidat trochu worcestrovky, sůl a pepř.
Pak si dáme do vody rýžové plátky. Jakmile změknou (minutka až dvě) rozložíme si je na čistou utěrku. Doprostřed každého plátku si dáme cca lžíci připravené směsi a zabalíme. Nejdříve jsem zabalila vrchní a spodní část, aby směs nevypadávala a poté levou a pravou část. Moc "neutahuji" aby se plátky neroztrhly. Závitky vždy balím dvakrát. Takže až mám všechny zabaleny, celý postup ještě zopakuji. A máme hotovo. Závitky se dají smažit, ale takhle jsou určitě zdravějšía chutnají výborně.
Mango dip:
rozmixujeme mango s trochou čerstvého zázvoru a chilli olejem.
Dobrou chuť!