Postup přípravy
Maso si nakrájíme na plátky, rukou zlehka naklepeme (ne paličkou, nechceme, aby se nám příliš vysušilo, kdyby bylo moc tenké). Osolíme ho, opepříme a poté osmažíme z obou stran na oleji dozlatova.
Zeleninu (samozřejmě můžete použít i jinou, kterou máte rádi) si nakrájíme na větší kousky a nasypeme do máslem vymazané pečící nádoby.
Na zeleninu nalijeme sojovou smetanu. V případě, že máte rádi hodně sósu tak, jako my, doporučuji přidat ještě trošku rostlinného mléka. Okořeňte dle vlastní chutě a směs zeleniny, smetany a koření promíchejte.Na tuto směs položte opečené plátky masa a vložte do trouby.
Nejprve pečte zakryté alobalem, zhruba na 180 °C do "skorozměknutí". Pak alobal odstraňte a pečte odkryté. Šlehačka se zredukuje, zhoustně a maso se opeče.
Jako přílohu doporučuji podávat brambory - vařené či pečené, příp. rýži.