Postup přípravy
Pekáček vymažeme olivovým olejem, králíčí stehna osušíme a osolíme. Potřeme hořčicí a okořeníme pepřem, přidáme tymián a na povrch celého králíka poklademe slaninu. Necháme odležet přes noc.
Do pekáčku dáme ještě nakrájené 3 cibule, přikryjeme poklopem nebo alobalem a vložíme do trouby na 180 stupňů (horkovzduch). Po 30 minutách podlijeme vývarem, troubu snížíme na 150 stupňů a pečeme další cca 1,5 h. Během této doby králíka kontrolujeme, případně podlijeme ještě vývarem. Nakonec přidáme cca 100 - 150 ml sójové smetany, šťávu promícháme a ještě asi půl hodinky propečeme (na tuto poslední část zvýšíme troubu na cca 170 stupňů). Občas zkontrolujeme, aby se maso nevysušovalo. Na posledních 10 minut sundáme víko nebo alobal.
Polenta: Přivedeme k varu 1 litr vody, osolíme, přidáme kousek Alsanu a kurkumy a vsypeme 250 g polenty. Pečlivě promícháme a vaříme na mírném ohni cca 10 min. Voda by se měla vyvařit (vypařit). Nádobu na biskupský chlebíček potřeme malinko Alsanem a vlijeme uvařenou polentu. Necháme vychladnout. Před podáváním opečeme na pánvi nebo ogrilujeme.