Postup přípravy
Exotická chuť, která nezklame Vaše chuťové buňky!
Všechna semínka spolu se solí podrťte v hmoždíři nebo nahrubo semelte v robotu a dejte stranou.
V misce smíchejte mléko, droždí a cukr. Nechte na teplém místě vzejít kvásek, až se na povrchu objeví bubliny.
Z mouky, soli, oleje, vzešlého kvásku a rozpuštěného psylia vypracujte v zadělávací míse hladké, raději trochu řidší těsto a přidejte cca 1/2 směsi semínek se solí. Pokud by se při tom těsto lepilo, přidejte ještě trochu mouky. Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem (mělo by to trvat cca 30 - 40 minut). Mezitím zahřejte troubu na 180 °C a vymažte olivovým olejem 12 mufinových formiček .
Těsto rozdělte na 12 dílů a vyválejte na pomoučeném vále kuličky, které vložte do mufinových formiček, potřete olivovým olejem a posypte zbytkem semínkové směsi. Pečte 20 - 25 minut do světle hnědé kůrky.
TIP: Pokud směs semínek opražíte před použitím na pánvi, zintenzivní se jejich chuť (v teple dojde k uvolnění silic).