Postup přípravy
Rozpustíme Alsan nebo jiný rostlinný tuk, odstavíme ze sporáku a nalámeme do něj celou čokoládu. Promícháme, aby se čokoláda rozpustila. Přidáme cornflakes a vyložíme tím dortovou formu (24 cm). Dáme do lednice ztuhnout.
Mezitim namočíme želatinu a uvaříme z rostlinného mléka, pudinku a cukru pudink. Odstavíme ze sporáku a necháme asi 5 minut chladnout. Pak do něj rozpustíme vymačkanou želatinu, pečlivě promícháme a přilijeme vychlazený sekt. Zvlášť ušleháme rostlinnou šlehačku se lžičkou ztužovače a jemně zapracujeme do pudinkového krému. Navrstvíme na cornflakový korpus a necháme ztuhnout. Nejlépe 4 hodiny.
Pak si připravíme želé. Namočíme plátky želatiny, rozehřejeme trochu likéru a vymačkanou želatinu rozpustíme. Pak přidáme zbytek likéru a necháme želírovat (chvilku to trvá). Až bude želírovat, pak ji nalijeme na dort a opět vložíme do lednice, aby ztuhla.
Až bude želé krásně ztuhlé, můžeme dozdobit meruňkovou marmeládou (marmeládu rozehřejeme, vložíme do cukrářského sáčku, odstřihneme malou špičku a nakreslíme sklenici. Ještě dozdobíme stříbrnýma kuličkama a plátkem limetky. Ovšem kuličky dejte až téměř před podáváním - po čase se rozpouštějí.
Poznamka: Pokud budeme chtit dort připravit dětem bez alkoholu, stačí nedávat sekt a ubrat 3 plátky želatiny. A na povrch dortu pouzijeme černorybízový džus místo Creme de cassis.