Postup přípravy
Petržel oloupejte, nakrájejte na větší kusy, smíchejte s 1 lžící kari a 3 lžícemi oleje, pečte 20 minut na 170 °C.
Rajčata zalijte teplou vodou a nechte změknout cca 15 minut. Na oleji do hněda osmahněte na hrubo nakrájenou cibuli, přidejte kari, osmahněte a zalijte 2 l vody. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, oloupané a nakrájené brambory, bujon a vařte do změknutí brambor.
Upečenou petržel a 1/3 rajčat i s vodou, ve které se máčely, vložte do polévky.
Polévku rozmixujte do hladkého krému. Přidejte zbytek rajčat nakrájených na kousky a zjemněte smetanou.
Servírujte s nasekanou petrželkou.
Vybrané suroviny můžete zakoupit v eshopu Country Life.