Postup přípravy
Pohanku nejprve properte, propranou ji dejte do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 díl pohanky a 1,5 dílu vody. Přiveďte k varu a povařte 3 minuty. Hrnec zakryjte poklicí a pohanku nechte ještě stát asi 15 minut.
Vychladlou pohanku nasypeme do mísy, přidáme vejce, oloupané a pokrájené cibule, rozmačkaný česnek a nakrájené kysané zelí. Směs podle chuti osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a přisypeme tolik kukuřičné strouhanky, abychom mohli vypracovat tvárné těsto. Z těsta tvarujeme malé karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance a smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Smažíme z každé strany dozlatova.
Karbanátky podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo pečivem a se salátem z čerstvé zeleniny.