Postup přípravy
Korpus do formy 18 - 20 cm (vymazat a vysypat): Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Postupně rucně metlou zamícháme rýžovou polohrubou mouku (já jsem část nahradila ještě moukou ze slunečnicových semínek od Adveni a jeste troškou čirokové polohrubé - vše kvůli výborným nutričním hodnotám) a kakao (použila jsem Van Houten). Pak do teto dosti hutné hmoty přidáme sníh ze 4 bílků (ano, v receptu je pouzito 5 žloutků a 4 bílky). Opatrně promícháme a úplně nakonec vmícháme 80 g rozpuštěného a zchladlého Alsanu.
Pečeme při 175 - 180 stupních cca 30 minut.
Krém: Z 250 ml rostlinného mléka (použila jsem mandlové) a 1 kakaového pudinkového prášku Rapunzel a trochy cukru uvaříme hustý pudink. Chvilku povaříme a odstavíme a jestě do horkého pudinku vložíme čokoládu bez mléka a zamícháme. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku přidáme Alsan a vyšleháme na hladký krém.
Vychladlý korpus rozřízneme na 3 části a všechny části potřeme pomerančovou glazurou (svaříme trochu pomerančové šťávy s krupicovým cukrem). Poté potřeme krémem a přiklopíme. Vrch dortu nemažeme, jen boky potřeme zbytkem krému. Vložíme na cca 2 hod. do lednice.
Glazura: Namočíme do studené vody plátkovou želatinu ( 4 plátky). V kastrůlku svaříme vodu a cukr. Cca 3 minuty povaříme, odstavíme, přidáme kakao a pořádně promícháme.
V jiné misce ohřejeme tuhou část kokosového mléka z plechovky (přidala jsem i malinko té tekutiny) a v tomto tak akorát horkém mléce rozpustíme vymačkanou želatinu. Jakmile je želatina rozpuštěná, ihned nalijeme do kakaové hmoty. Celé promícháme. Čekáme, až bude mít hmota idealní hustotu (teplota hmoty cca 20 - 25stupnů) a nalijeme na dort. S hmotou se krásně pracuje. Dort pak vložíme do ledničky.