Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 150 st. Připravíme si kulatou formu (průměr 30 cm), kterou vymažeme Stellou.
Všechny žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme samokypřící mouku, špetku soli, lžičku xantanové gumy, olej, citrónovou kůru, šťávu z půlky citrónu a vodu. Šlehačem si vyšleháme bílky. Do poloviny směsi pridáme lžíci kakaa a půlku z vyšlehaných bílků. Jemně zamícháme. Do druhé poloviny žloutkové směsi přidáme zbytek vyšlehaných bílků. Kulatou vymazanou formu naplníme žlutou směsí a na ni nalijeme hnědou kakaovou směs, která bude o něco hustší než žlutá. Špejlí zapracujeme hnědou kakaovou směs do žluté (jako kdybyste něco do piškotu špejlí napsali). Pečeme při 150 - 170 st. asi 20 minut. Hotovo je tehdy, je-li piškot krásně růžový a nelepí se na špejli.
Po vyndání z trouby piškot pocukrujeme, necháme uležet asi 15 minut, nakrájíme a na talíři přelijeme decentně karamelovým sirupem.
Dobrou chuť :-)