Postup přípravy
Krém: Jahody vysypeme do kastrůlku, zasypeme 2 lžícemi cukru krupice a lehce zahříváme.Jakmile jsou jahody povolené, rozmixujeme je tyčovým mixérem na kaši. Do jiné mísy nalijeme kokosová mléka. Potřebujeme 1,5 plechovky, tak je potřeba tu druhou plechovku nejprve pečlivě promíchat a pak teprve odměřit obsah. Mléko oslaďte podle chuti agávovým sirupem nebo jiným cukrem. Kokosové mléko smícháme s jahodovou kaší a odměříme přesně celkový obsah hmoty. Ja naměřila asi 1 litr tekutiny. Vše vrátíme do kastrůlku, přidáme 15 g práškového agaru a za občasného míchání přivedeme k varu. Odstavíme a necháme buď v kastrůlku nebo přelijeme do jiné vhodné nádoby (směs budeme mixovat). Necháme minimálně 3 hodiny želírovat v lednici. Ja nechala přes noc. Potom tuhou směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Můžeme použít i robot. Hladký krém necháme ještě asi půl hodiny v lednici.
Korpus: Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. Nachystáme si 2 formy na pečení. Já jsem jako formu použila 2 silikonová srdíčka (nemusí se vymazávat). Když nemáme silikonové, je třeba formy vymazat nebo dát pečící papír.
Smícháme suché ingredience (mouku, pudinkový prášek, sodu a cukry), přidáme tekuté suroviny (pomerančová šťáva, olej, voda), pečlivě promícháme a přidáme pomerančovou kůru. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě lžičku pudinkového prášku.
Těsto rozdělíme do 2 forem a pečeme cca 30 minut.
Pokud budete péct korpusy postupně, je lepší připravit každý korpus zvlášť.
Po vychladnutí korpusy lehce pokapeme buď sladkým likérem nebo ovocnou šťávou, pomažeme trochou jahodového krému a přiklopíme. Zbytkem krému nazdobíme vrchní část dortu. Dozdobíme čerstvými jahodami.