Postup přípravy
Nejprve si připravíme jáhly. Zkoušela jsem nejprve opražit na sucho na pánvi, místo propláchnutí horkou vodou, což dělám jindy. Přiznám se, že jsem rozdíl nepoznala.
Jáhly jsem si rozdělila do dvou misek. Do obou přidala mleté maso a Hrašku nahrazující dvě vejce.
Varianta č.1: Na sádle jsem si osmažila cibulku dozlatova a taktéž přidala do misky. Osolila, přidala pepř a sojovou omáčku. Pořádně jsem směs promíchala a dala "ztuhnout" do ledničky, aby placičky lépe držely.
Varianta č.2: Houby jsem podusila do změknutí na sádle a okořenila, jak jsem zvyklá na smaženici - sůl, pepř, kmín, majoránka a česnek. Hotové jsem přidala ke směsi jáhel a masa. Tady jsem musela na zahuštění použít jáhlovou mouku a stejně se tyto placičky více drobily. Příště buď více Hrašky, příp. více zahustit.Po promíchání jsem dala opět do ledničky.
Z obou směsí jsem vytvarovala placičky, které jsem smažila na oleji z obou stran dozlatova.
Nám chutnaly obě varianty;-).