Postup přípravy
Jáhly a quinou propláchneme vroucí vodou, abychom z quinoy odstranili hořkou chuť. Dáme do hrnce s rýžovým mlékem a rozvaříme téměř na kaši. Mezitím si necháme nabobtnat psyllium ve vodě. Když máme jáhly s quinoou rozvařené, tak přidáme rybízovou marmeládu, propláchnuté rozinky, psyllium a vše promícháme. Do misky si připravíme sypké suroviny, které zamícháme do kaše.
Pekáček vymažeme Alsanem a vysypeme kukuřičnou krupicí. Kašovitou hmotu dáme do vymazaného pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C a klasickém pečení cca 45 minut. Po upečení necháme vychladnout (líp se krájí) a můžeme podávat třeba se šlehačkou. Ale dá se to jíst i teplé, stejně, jako rýžový nákyp ;-).
Místo kokosu se dá použít mletý mák, oříšky, různé druhy ovoce (u šťavnatějších druhů pozor na množství tekutin, které se tepelnou úpravou zvýší).