Postup přípravy
Z trochy mléka a mouky, špetky soli, cukru a droždí si umícháme kvásek, který necháme vzejít.
Zbylé mléko, vejce, vanilkový cukr, rozinky a mouky promícháme, přidáme připravený kvásek a necháme těsto cca 45 - 60 minut v teple kynout.
Vykynuté těsto lijeme na rozpálený a vymazaný lívanečník a smažíme z obou stran.
Hotové lívance podáváme potřené marmeládou a ozdoobené čerstvými jahodami a šlehačkou, příp. čímkoliv jiným dle chuti, zvyklostí a zdravotních možností ;-).
Tip: Pro ozvláštnění lze připravit i "dánské lívance", které se připravují tak, že se nejprve nalije část těsta, na něj se po chvíli položí ovoce a zalije se zbytkem těsta. Výsledkem by měly být palačinkové "kuličky", což se ale mne osobně zrovna moc nevedlo :-D.