Postup přípravy
Jablka si oloupeme a zbavíme jadřinců. Nahrubo je nastrouháme do misky a zalijeme citrónovou šťávou, aby nehnědla.
Troubu si předehřejeme na cca 165 °C.
Ve větší míse si v teplé vodě nebo v teplém rostlinném mléce rozpustíme cukr. Nejlepší je elektrický šlehač.
Přidáme mouky s práškem do pečiva a pudinkem, jablka, olej, skořici, sůl, případně rozinky a uhněteme hustější těsto.
V závislosti na šťavnatosti jablek možná bude potřeba přidat trochu mouky nebo naopak tekutiny. Těsto by mělo o něco hustější než na obyčejnou vaječnou bábovku.
Přelijeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme zhruba 45 minut (dle typu trouby a výšky těsta), dokud bábovka nezezlátne. Propečenost kontrolujeme špejlí.