Postup přípravy
Korpus: Nejprve smícháme suché ingredience a poté postupně přidáváme ingredience tekuté. Pokud se vám zdá těsto příliš hutné, můžete naředit ještě přidáním pomerančovové šťávy. Pečeme cca 18 - 20 minut při 175 stupních. Vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.
Jablečná náplň: Nastrouhaná jablíčka se skořicí, kardamonem, hřebíčkem a agávou podlijeme troškou vody a podusíme. Zahustíme škrobem a necháme vychladnout. Pak navrstvíme na vychladlý korpus.
Vanilková náplň: Z vanilkoveho sojového mléka, cukru a sojové smetany uvaříme pudink a odstavíme. Vmícháme Alsan a rozpustíme v pudinku i plátkovou želatinu, kterou jsme nechali cca 5 -10 minut nabobtnat ve studené vodě. Pudink necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme tuhou část vychlazeného obsahu kokosového mléka. Část si necháme stranou na potření dortu a zbytek vmícháme do vychladlého pudinku.
Krém navrstvíme na jablka a jako poslední vrstvu dáme odložené vyšlehané kokosové mléko. Necháme v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout.