Postup přípravy
Těsto vyválíme na tenký plát, vykrojíme do kulaté podoby a naskládáme na pekáč. V misce smícháme rozpuštěný tuk, pokrájené mandle, vajíčko a 2 lžíce cukru (nahradila jsem agávovým sirupem). Vzniklou směsí potřeme připravené koláčky. Kraje necháme bez potření.
Jablko nakrájíme na tenké plátky, rozkrojíme viz foto a naneseme na potřené koláčky. Plech vložíme na cca 10 min do ledničky. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, nejlépe do horní řady. Po 10 min vyndáme z trouby, posypeme cukrem (možno použit skořicový, vanilkový či citronový). Přikryjeme pečícím papírem, druhým plechem, překlopíme a vložíme zpět na 10 min do trouby. Vršky s jablkem pak zůstanou vespod a vzniklý karamel zvláční koláček.Po vyndání koláčků z trouby je necháme na chvíli odpočinout, aby náplň nevypadala z těsta.