Postup přípravy
Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek a maso. Po 20 minutách přidáme koření, sůl, rajčata a víno. Necháme povařit dalších 20 - 30 minut.
Mezitím si připravíme bešamel. Nastrouháme si půlku muškátového oříšku a dáme jej do hrnce s rozehřátým olejem. Vmícháme 4 lžíce hladké mouky a okamžitě přiléváme postupně mléko. Posypeme solí a pepřem. Vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne.
Dno pekáče vytřeme olejem, pokládáme plátky lasagní, poté masovou směs a polijeme bešamelem. Opakujeme do vyčerpání surovin. Poslední vrstva je maso a bešamel. Kdo chce, může přidat nastrouhané uzené tofu.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hod.
Tip: Plátky lasagní před přidáním do pekáče namočíme do vařící vody, aby trochu změkly.