Postup přípravy
Nejdříve si nastrouháme brambory na jemnějším struhadle, osolíme je a přidáme vejce a mouku. Vše dobře zamícháme a uděláme těsto na halušky. Vzniklé tužší, ale tekoucí, těsto protlačíme přes cedník na noky do vařící osolené vody a vaříme je v ní zhruba 5 minut – záleží také na velikosti halušek. Hotové halušky plavou na hladině. Po uvaření scedíme, propláchneme lehce studenou vodou a necháme chvíli okapat.
Cibuli nakrájíme na jemno a dáme nejlépe do pekáče smažit na sádlo nebo olej. Když je cibulka osmažená dozlatova, přidáme nakrájené uvařené uzené maso. Chvíli restujeme, pak přidáme zelí (dochutíme podle potřeby na sladko-kyselo) a nakonec okapané halušky a vše na ohni promícháme. Příp. ještě dochutíme a podáváme.