Postup přípravy
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Skleněnou nebo porcelánovou zapékací formu si vymažeme trochou Alsanu, vysypeme třtinovým cukrem a poklademe vypeckovanými třešněmi.
Rozehřejeme rostlinné mléko a dáme do něj rozpustit máslo a vanilkový extrakt nebo semínka z pravé vanilky. Necháme vychladnout. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Opatrně přimícháme mandle a maizenu. Tuto směs opatrně smícháme s vychladlým mlékem. Zalijeme připravené třešně a pečeme při 180 stupních cca 45 - 50 minut.
Tip: Lze použít i ochucené mléko - Provamel nebo Alpro vanilkové. V tomto případě pak ubereme trochu cukru. Můžeme také zapékat v miskách na Crème brulée, každý pak bude mít svou vlastní porci.