Postup přípravy
Nejprve si uvaříme celý pomeranč. Celý, neoloupaný pomeranč pořádně umyjeme, ponoříme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme na jemném plameni cca 40 minut. Občas během vaření pomeranč ve vodě otočíme. Jakmile je pomeranč uvařený, vytáhneme ho z vody a necháme cca 10 minut zchladnout. Poté ho nakrájíme i z kůrou na několik částí a v mixéru vymixujeme na jemné pyré.
V míse smícháme všechny sypké ingredience. V jiné míse vymícháme vejce s cukrem do pěny, postupně zašleháváme střídavě pomerančové pyré a mix sypkých ingrediencí. Vlijeme do vymazané formy a upečeme cca při 175 - 180 stupních cca 30 - 40 minut.
Bábovka je díky pomerančovému pyré krásně vláčná.