Postup přípravy
Smíchám si mouku s kypřícím práškem a s perníkovým kořením. Připravím si náhradu vajec dle návodu, nastrouháme dýni a dáme si rozpustit Alsan.
Do větší misky si nastrouháme dýni, přidáme rozpuštěný Alsan a sirupy. Promícháme a přisypeme sypkou směs. Opětovně promícháme a nakonec přidáme náhradu vajec. Vznikne z toho tužší těsto, které dáme do formy vyložené pečícím papírem.
Pečeme v horkovzdušné troubě předehřáté na 175 °C po dobu cca 25 minut.
Hlídáme a zoušíme špejlí - když se nic nelepí, tak je upečeno.
Perník necháme vychladnout na mřížce. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky, které pak rozřízneme a namažeme šípkovou marmeládou.
Pokud budete péct v menší a vyšší formě, tak můžete nejdříve rozkrojit vychladlý perník, namazat marmeládou a pak krájet na malé kousky. Já ho měla celkem nízký, tak proto jsem zvolila opačný postup, aby se mi nerozlámal.