Postup přípravy
Nejprve utřeme tuk s cukrem dohladka, přidáme kakao, vanilku a dále třeme, aby se vše propojilo. Nakonec - za stálého tření/míchání, přisypáváme mouku a vypracujeme v krásně hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme odpočívat do lednice.
Plechy vyložíme pečícím papírem, troubu zapneme na 170 - 175 stupňů.
Z těsta děláme malé kuličky (udělala jsem 38 ks po 7 g), do kterých prstem či koncem vařečky vyhloubíme důlek. Pokud byste kuličky nejdřiv trochu zmáčkli/zploštili, budou to po upečení spíš knoflíky (viz foto).
Přendáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Hotové zdobíme džemem dle chuti. U nás frčí domácí jahodový ☺.
Necháme úplně vychladnout, balíme do krabice/dózy (jednotlivé vrstvy je dobré prokládat kvůli džemu pečícím papírem) a necháme v chladu odležet.