Postup přípravy
Smícháme 500 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, olej, sojovou smetanu, sirup z cukrové řepy a rostlinný nápoj. Množství dle toho, jak nám mouka saje. Mícháme a mícháme. Necháme těsto odpočinout a opět zamícháme. Těsto je třeba míchat hodně dlouho, až je krásně hladké.
Rozehřejeme troubu asi na 190 °C. Vymažeme formu olejem a vysypeme krupičkou. Nasypeme vinný kámen a opět těsto promícháme. Pak ihned vložíme do trouby, jejíž teplotu stáhneme asi na 160 °C.
Pečeme asi 45 minut. Zzáleží na výšce formy a na troubě - každá peče trochu jinak. Je lepší korpus péct na nižší teplotu a déle. Pokud je korpus upečený dobře, jde hezky vyklopit.
Zatímco se korpus peče v troubě, uvaříme hustší pudink. Pokud máme borůvkový kompot, slijeme borůvky, dáme je stranou a puding uvaříme ve štávě s přidanou sojovou smetanou. Případně přidáme i např. sojový nápoj. Dále přidáme cukr podle chuti (já dávám asi 2 lžíce). Pokud máme mražené borůvky, puding uvaříme ze smetany a vhodného nápoje, přidáme cukr podle chuti (já dávám 4 - 5 lžic). Když je puding uvařený, přidáme borůvky a necháme přejít varem. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Když je korpus i krém vychladlý, můžeme natřít dort. Ten pak vložíme odpočinout do ledničky.