Postup přípravy
Nejprve si dáme vařit do dvou hrnců vodu. Do vařící osolené vody vložíme do jednoho hrnce maso (větší kusy, do druhého kůže, příp. packy.Maso vaříme do skoro úplného změknutí. Kůže spíše rozvaříme.
Uvařené maso si nakrájíme na menší kousky. Kůže rozemeleme, příp. rozsekáme pomocí mixéru spolu s trochou vývaru z nich. Vývar z kůží i z masa si zcedíme. Nejprve použijeme všechen vývar z kůží, dořeďujeme vývarem z masa. Do přeceděného vývaru vložíme na kousky nakrájené maso, prolisovaný česnek, nastrouhanou cibuli a koření. Přivedeme k varu a vaříme zhruba 20 - 30 minut.
Hotovou tlačenkovou směsí plníme nejlépe k tomu určený obal na tlačenku, příp. jako já teflonovou formu vyloženou potravinářskou fólií. Dáme do chladna, ideálně přes noc a necháme zcela ztuhnout. Ideální je tlačenkový obal, neboť bychom měli tlačenku otáčet, aby nedošlo k oddělení pevné a tekuté složky, jako se to stalo mně ;-).
Podáváme dle zvyklostí - u nás s octem a cibulí ;-). Dobrou chuť!