Postup přípravy
Asi 400 ml smetany nalijte do hrnce, přidejte nalámanou čokoládu a na mírném plameni zahřívejte a míchejte, dokud nebude čokoláda rozpuštěná. Odsuňte z plamene a nechte pár minut odstát. Vanilkový lusk podélně rozpulte a pomocí nože z něj shrňte semínka, která použijte do smetanovo - čokoládového základu.
Troubu si předehřejte na 160 °C. Žloutky vyšlehejte se zbylou smetanou a posléze vmíchejte do smetanovo - čokoládového základu. Krém rozdělte stejnoměrně do misek na creme brulee.
Naplněné misky dejte na plech nebo na pekáček s vodou (hladina by měla sahat asi do poloviny jejich výšky) a pečte asi 20 minut, dokud nebude krém zpevněný. Po upečení vyjměte z trouby a krém dejte na minimálně 4 hodiny chladit, nejlépe však přes noc, ať dokonale zatuhne. Měl by se chovat podobně jako puding.
Před podáváním krém posypte třtinovým cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem v troubě ho rychle roztavte na karamel. Když karamel zatvrdne, podávejte.