Postup přípravy
Korpus: Smícháme dohromady mleté mandle, mleté kešu oříšky a strouhaný kokos. Osladíme javorovým sirupem. Množství ingrediencí je podle přání a možností toho, kdo dort vyrábí. Vzniklou hmotu natlačíme v přiměřené vrstvě do formy.
Krém: Rozmixujeme tofu, banán a avokado. Přidáme kakao, osladíme javorovým sirupem. Poměr surovin opět dle chuti.
Poleva: Na vodní lázni rozpuštěná 80% čokoláda.
Kuličky: Datle,fíky a vlašské ořechy rozmixujeme (lze také umlít na ručním mlýnku na maso). Přidáme sezamové semínko, které lze umlít v mlýnku na mák.
Tip: Vlašské ořechy pro výrazně lepší stravitelnost, využitelnost živin z ořechů a chuť namočíme předem na 24 hod. do slané vody. Odbourají se tak inhibitory klíčení. Pak ořechy usušíme v sušičce na ovoce, max. na 40 °C.