Postup přípravy
Rostlinné mléko mírně ohřejeme, přidáme lžíci cukru a sušené droždí. Rozmícháme a necháme na teplém místě asi 10 minut. Mezitím si odvážíme sypké suroviny a důkladně je promícháme. Přidáme vzejitý kvásek a ostatní tekuté suroviny a vypracujeme pevnější těsto. To ihned bez kynutí rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu pak vyválíme na kulatou placku a nakrájíme na osminky. Po obvodu posypeme grankem a doprostřed každého výřezu položíme kostičku čokolády. Od širšího okraje s náplní rolujeme směrem ke středu. Na závěr ještě zahneme rohy na krajích směrem dovnitř, aby náplň během pečení nevytekla. Rohlíčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 30 min nakynout. Pak lehce potřeme vodou a posypeme mákem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C dorůžova (asi 20 minut). U bezlepkového kynutého těsta je důležité, že nesmí kynout dvakrát. Proto ho nejdřív zpracujeme do požadovaného tvaru a pak teprve necháme nakynout.