Postup přípravy
V tlakovém hrnci: Slaninu opečeme společně s cibulí, mrkví, česnekem a kořením. Když je vše krásně zlatavé a obalené tukem ze slanin,y přidáme kuře. Opečeme jemně z obou stran. Zatáhlé kuře potřeme hořčicí a medem. Hrnec zaklopíme pokličkou. Není nutné přidávat vodu ani vývar, nastavíme na vysoký tlak. Po dosažení požadovaného tlaku vaříme v tlakovém hrnci 15 - 20 minut. Rychle vypustíme tlak, otevřeme hrnec a vyndáme koření.
Můžeme podávat rovnou tak, jak je, nebo omáčku rozmixovat do hladka. Záleží na preferencích. Ochutnáme a dosolíme, pokud je to třeba. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory, které můžeme pouze oloupat a vcelku vhodit ke kuřeti do tlakového hrnce a máme tak večeři z jednoho hrnce.
V troubě:
Slaninu opečeme společně s cibulí, mrkví a česnekem a kořením. Když je vše krásně zlatavé a obalené tukem ze slaniny přidáme kuře, opečeme jemně z obou stran. Zatáhlé kuře potřeme hořčicí a medem. Přehodíme do zapékací mísy a pečeme cca 45 minut. Po upečení vyndáme koření. Můžeme podávat rovnou tak jak je nebo omáčku rozmixovat do hladka - záleží na preferencích. Ochutnáme a dosolíme pokud je to třeba. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.