Postup přípravy
Nejprve si z části Jizerky, cukru a trochy vlažného rostlinného mléka připravíme kvásek. Po jeho vzejití přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.
Těsto si rozdělíme na 2 části, které rozválíme na placky. Ty potřeme česnekovým olejem a svineme do rolád.
Ty si dáme na vymazaný plech, příp. na plech vyložený pečícím papírem a dáme teprve kynout. Já používám troubu vyhřátou na nejmenší možnou teplotu, tj. asi 50 °C, kde nechám rolády kynout zhruba 30 minut. S ohledem na relativně velké množství pohankové mouky počítejte s tím, že těsto tolik nevykyne (stejnou zkušenost mám i s pečivem a chlebem s vysokým podílem žitné mouky, peču-li "lepkově").
Před vlastním pečením nařízneme a potřeme znovu česnekovým olejem.
Pečeme při zhruba 180 - 200 °C dozlatova.
Dobrou chuť;-)