Postup přípravy
Den předem si namočíme fazole. Další den je propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka, téměř je rozvaříme. Nemáte-li dostatek času, použijte fazole z konzervy, které přeceďte a v sítku je řádně propláchněte pod studenou vodou.
Jakmile budete mít fazole připravené k dalšímu "zpracování", rozmixujte je se všemi tekutými surovinami. Poté přidejte ostatní suroviny a rozmixujte nebo vyšlehejte do těsta. Vzniklé těsto vlijte na plech nebo pekáček o rozměrech asi 40 x 40 cm, který jste si předem vyložili papírem na pečení.
Pečeme asi 20 - 25 minut při 180 °C. Správně upečený dezert by měl být na povrchu křehký, ale uvnitř tzv. mazlavý. Po vychladnutí se konzistence moučníku lehce upraví.
Na polevu si nalámeme čokoládu na kousky a smícháme ji se sojovým nápojem a lžící cukru. Vše rozpustíme na mírném ohni ve vodní lázni, dokud nebudete čokoláda hladká a tekutá. Hotovou polevu nalijeme na moučník, rozetřeme a necháme zcela zchladnout.
Kdo má rád, může ještě vše finálně posypat strouhaným kokosem nebo oříšky, ale v tomto případě se již nebude jednat o moučník bez oříšků.