Postup přípravy
Piškotové těsto: Vejce ušleháme. Asi po sedmi minutách přidáme vodu, šleháme, potom přidáme olej, šleháme a nakonec přidáme prášek do pečiva a mouku. Pečeme na cca 150 °C 35 minut. Zkusíme špejlí a za předpokladu, že není hotovo, necháme ještě tak 15 minut. Záleží na typu trouby, mně peče pomalu.
Krém: Krém je nutné dělat ve vodní lázni, kvůli vajíčkám. Vejce, cukr a kakao dáme do hrnce. Ten ponoříme do hrnce s vodou, která vře. Alespoň 15 minut šleháme, aby se vajíčka "převařila". Necháme vychladnout, přidáme máslo a ušleháme. Já dávala DelaKids a krém chutnal velmi dobře.
Můj dort měl tři patra promazaná krémem + ozdobené boky a bylo potřeba dvě dávky.
Potahovka: Trochu vody a želatinu dáme do hrnce a necháme asi 3 minuty bobtnat. Potom na plotně zahřejeme do rozpuštění. Přidáme zbytek vody, sirup, popř. aroma a barviva. Jakmile je vše krásně spojené, nalijeme do misky s přesátým cukrem (pro začátek stačí tak 700 g). Pokud nestačí, postupně můžeme přidávat. Hmotu smícháme. Když je zpracovaná, můžeme vyklopit (já nechala v míse a mordovala se s tím v míse) na linku a rukou zpracovávat. Z počátku se to lepí. Želatina bude měkká, tak bude ze začátku padat, proto ji dáme do sáčku a necháme tak 6 hodin "uležet" v pokojové teplotě. Nejlepší je udělat hmotu den a více dopředu. Pokud s hmotou nepracujeme, musí být zabalená, jinak vyschne.
Pokud chceme hmotu obarvit, postupujeme podle návodu na barvivu. S vodou i sirupem opatrně. Raději méně, než více. Popř. se dá sirup, voda i cukr přidat později.
Dort je sám o sobě kalorická bomba, ale jednou za čas se to může:). Potahovku jsme nejedli, protože je extrémně sladká, ale chtěla jsem zdobení, takže svůj účel splnila.
Přeji dobrou chuť.